Wat is het?

Swim to Fight Cancer is een zwemevenement dat dit jaar voor de tweede keer wordt gehouden in Delft. Initiatiefnemer van Swim to Fight Cancer (StFC) is Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Swim to Fight Cancer Delft vindt plaats op zondag 27 augustus.

Op zondag 27 augustus kunnen kinderen vanaf 14 jaar (met een ouderverklaring) en volwassenen zwemmen in het Rijn-Schiekanaal. De route is ongeveer 2 kilometer lang. Je kunt hier de route bekijken.

Het doel van StFC is om zoveel mogelijk geld op te halen voor fellowships. Een fellowship is een persoonlijke beurs voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers, waarvan wordt verwachten dat ze een belangrijke rol zullen gaan spelen in het kankeronderzoek in Nederland. Door een fellowship (een subsidie) kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Op die manier kunnen ze niet alleen hun eigen kennis en vaardigheden verrijken, maar ook die van collega artsen en onderzoekers in Nederland. Met het geld dat Fight cancer inzamelt kunnen de fellows dus meer kennis van kanker opdoen, delen en in de praktijk toepassen.

Inschrijfgelden en donatiegelden worden bij Swim to Fight Cancer strikt van elkaar gescheiden. Zie de veel gestelde vragen voor meer details.