Het bestuur

Het bestuur van Swim to Fight Cancer | editie Delft bestaat uit Sjaak Lispet, Dennis Hendriks, Leni Boekhout, Annemarie Spiessens, Inge Driessen en Diana Eradus. Alle leden van het bestuur ontvangen geen enkele vorm van beloning voor de organisatie van dit evenement. Hieronder wat meer info over onze bestuursleden.
 
Sjaak Lispet - Voorzitter
Hallo allemaal,

Graag wil ik me even aan jullie voorstellen. Ik ben Sjaak Lispet en in maart jl. benaderd met de vraag of ik de functie van voorzitter van de Stichting Swim to Fight Cancer te zou willen vervullen.

Ik vond het ene hele eer maar heb daar wel even over moeten nadenken want ik ben ondanks mijn pensionering nogal een druk baasje daar ik ook voorzitter ben van de D.S.V. Full Speed en nog vrijwillig wat werkzaamheden bij de Botanische Tuin van de T.U. Delft verricht.

 Uiteraard sprak de Stichting mij erg aan en daar de ziekte de afgelopen jaren als een rode draad door onze familie liep met als dieptepunt dat ik vorig jaar binnen 3 weken mijn broer Jan en  schoonzus Vera verloor aan deze verschrikkelijke ziekte was de keuze snel gemaakt en vond ik het mijn plicht om iets terug te kunnen doen voor het leed van zovele mensen.

De start was niet moeilijk want ik kwam in een bestuur dat zeer enthousiast op mij over kwam en mij al snel de nodige informatie toespeelde zodat ik goed op de hoogte ben van het reilen en zeilen van de Stichting en vlot ingewerkt ben.

Ik heb er veel zin in en hoop samen met het bestuur op zeker 300 deelnemers en hopelijk een verdubbeling van de opbrengst van vorig jaar!!

Wij zijn er klaar voor, U ook??

Dennis Hendriks - Penningmeester
Als opa van twee fantastische kleinkinderen besef ik maar al te goed hoe belangrijk het is dat je gezond bent. Maar ook dat het niet vanzelfsprekend is dat je je hele leven gezond zult blijven. Je wenst die kleintjes het allerbeste toe en hoopt dat ze nooit met vreselijke ziektes zullen worden geconfronteerd. Hoe meer geld er naar onderzoek gaat, hoe groter die kans wordt. Daar draag ik zonder een minuut twijfelen graag mijn steentje aan bij.

Leni Boekhout -  Secretaris
Hallo, ik ben Leni Boekhout. Vorig jaar was ik vrijwilliger bij de Swim in Delft. Alleen deze ene dag. Het gaf mij een goed gevoel een steentje te hebben bijgedragen maar ik wilde meer betekenen.Ik gaf dit aan bij Diana Eradus en zij vroeg mij of secretaris iets voor mij was. Dit was mijn kans. Zo ben ik in het bestuur terecht gekomen.

Een op de drie mensen krijgt te maken met deze verschrikkelijke ziekte. Dit moet aangepakt worden met hulp van fantastische mensen......jullie!  

Annemarie Spiessens - Vice-voorzitter
Ik ben Annemarie Spiessens – de Vries. Vorig jaar was ik al betrokken bij de organisatie van Swim to Fight Cancer Delft. Ik deed toen voornamelijk de Social Media, wat erg leuk was om te doen. Zondag 28 augustus 2016 was een dag om nooit te vergeten. Het is een onbeschrijflijk gevoel dat je met elkaar zo’n prachtig evenement neer zet voor de stad Delft. De trots en de blijdschap van de deelnemers die de twee kilometer volbracht hadden was geweldig om te zien. Natuurlijk was het voor velen een emotioneel moment, omdat ze de tocht zwommen met een dierbare in gedachten, die deze ziekte niet overleefd had of hiermee op dat moment te kampen had. Juist dat maakte deze dag zo mooi. Het was een dag met een lach en een traan. En dan het prachtige bedrag van ruim €126.000 dat we hebben op gehaald, wie had daarvan kunnen dromen? Elk slachtoffer van deze ziekte is er één teveel. Hopelijk gaan we dit jaar met zwemmers uit Delft en omgeving hiertegen een nog groter bedrag inzamelen.

Inge Driessen - Vice-penningmeester
Of het nu om een familielid, goede vriend, kennis of misschien jezelf gaat, iedereen heeft in zijn of haar omgeving wel eens te maken gehad met kanker. Mijn moeder heeft voor de 2e keer kanker gehad en moet nog steeds elke 3 maanden op controle. Ik heb het van dichtbij meegemaakt wat de kanker allemaal met je kan doen. Samen met mijn zus hebben wij mijn moeder verzorgd.

Op het moment dat ik de kans kreeg om voorzitter te worden (2016) van het bestuur Swim to Fight Cancer 015 heb ik geen moment getwijfeld. Het is een geweldig mooi goed doel. En wij gaan er weer een dag van maken om nooit te vergeten! Met hoop ik…..het dubbele sponsorbedrag van vorig jaar voor Fight Cancer!

Diana Eradus - bestuurslid
Hallo, ik ben Diana Eradus. Voor de 1e editie ben ik benaderd om in het bestuur te komen voor Swim to Fight Cancer. "Denk er maar even over na", werd er gezegd, Voor de vorm het ik dit gedaan, maar ik hoefde hier geen seconde over na te denken. Waarom niet?
- Omdat ik als verpleegkundige werk met mensen met een verstandelijke
  beperking waar veel ziekte voorkomt en ik graag voor wil zorgen.
- Kanker ook binnen mijn gezin heb meegemaakt.
- Sporten een grote hobby voor mij is, dus een mooie combinatie. 
- Kanker opgelost moet worden, waar heel veel geld voor nodig is.
- Waar gezonde mensen zich voor in kunnen zetten.
Wie:
Een op de drie mensen krijgt kanker bijvoorbeeld binnen je gezin, vader, moeder of kind. Gelukkig is dit niet altijd een doodvonnis meer.
Wat: 
De strijd aangaan tegen kanker d.m.v. 2 kilometer zwemmen in het Delftse kanaal. En ja, daar ga me als bestuurslid zeker voor inzetten. 
Waarom:
Voor mensen waar het nog wel een doodvonnis voor is. Voor onderzoek. 

Doe jij ook mee?